Kalender

Aktivitets Information:

 • tis
  04
  feb
  2020

  Foder & Spannmåls Branschdag

  14:30Stockholm

  Foder & Spannmåls Branschdag den 4 februari 2020 i Stockholm
  Vår representant  Dag-Henrik Larsson, kommer att vara på plats.

  Lantbruksbranschen och den svenska livsmedelsproduktionen fortsätter att vara i fokus i många sammanhang. Två områden som ofta får rubriker är genomförandet av den svenska livsmedelsstrategin och lantbrukets klimatbelastning. Detta tar Foder & Spannmål fasta på när vi arrangerar vår Branschdag, en mötesplats där branschen kan träffas för att utbyta tankar, reflektera och lyssna på intressanta talare. Som vanligt försöker vi också se till att det hela sker under trivsamma former. Branschdagen går denna gång av stapeln den 4 februari 2020 och vi återvänder nu till Radisson Blu Royal Park, Frösundaviks allé 15 i Solna. Vi har i år två mycket intressanta talare, som vi verkligen tror kan vara spännande att lyssna på. Vi avslutar i sedvanlig ordning med en middag.

  Årets förste talare är landsbygdsminister Jennie Nilsson. Vi har bett ministern att tala om kommande steg i genomförandet av den svenska livsmedelsstrategin och gärna sätta in den i ett klimatsammanhang. Vi har ett positivt grundbesked vad gäller hennes medverkan, men väntar på en slutlig bekräftelse.

  Årets andre talare är Björn Rask Thomsen, CEO på Denofa A/S som är den viktigaste leverantören av soja till svensk animalieproduktion. Sojafrågorna står kanske mer än någonsin i fokus och ofta på ett negativt sätt. Denofa arbetar hängivet med klimatfrågan och Björn kommer att berätta om Denofas engagemang inom detta område.

  I samband med Branschdagen delar vi nu för nionde gången ut det stipendium som Foder & Spannmål inrättade med anledning av sitt 100-årsjubileum 2011. Stipendiet går till bästa examensarbete inom ekonomi med koppling till området lantbruk och livsmedel.

  Programmet i korthet:
  14:30 Samling med kaffe.
  15:00 Jan Rundqvist, Foder och Spannmåls ordförande hälsar välkommen
  Anförande av Jennie Nilsson
  Anförande av Björn Rask Thomsen
  17:00 Utdelning av Foder & Spannmåls jubileumsstipendium i ekonomi.
  17:45 Förfriskningar
  18:45 Middag