Stämma i ett soligt Örebro

Precis hemkommen från två fantastiska dagar i Örebro försöker jag bearbeta alla intryck från stämman. Det är ett års förberedelser som skall utmynna i en för deltagarna behaglig upplevelse, full av intressanta möten och trevlig gemenskap med kollegor och vänner.

En trevlig torsdag kväll med god mat och dryck inledde eventet, värmen var påtaglig och det blev trångt i baren framåt kvällen för att kyla ner deltagarna. Stämmodagen drog i gång med en gemensam marsch till konserthuset ackompanjerad av trumvirvlar, allt för att uppmärksamma stadsborna på att Sveriges spannmålsproducenter var på besök. Väl framme vid konserthuset var det dags för att avnjuta ett stycke av Beethovens 7a. framfört av Svenska Kammarorkestern, sannerligen en pampig invigning på vår stämma.

Till ordförande att leda stämman utsågs Stefan Ljungdahl som på ett föredömligt vis ledde oss igenom stämmoförhandlingarna. Efter avslutade stämma fick vi ta del av ett intressant föredrag av Darko, Lovisa och Emma från Corteva som i år var vår huvudsponsor. Per-Arne Gustavsson från BM Agri avrundade besöket i konserthuset med en information om dagens spannmålsmarknad och hur kriget i Ukraina påverkade den samma.

Åter på hotellet var det dags för lunch och mingel bland de utställande företagens olika montrar, kryddat med många intressanta diskussioner och nya bekantskaper. Dagen avrundades med en trerätters middag och fint besök av Landsbygdsminister Peter Kullgren. Ministern höll ett bejublat tal till församlingen och avsatte även tid till diskussioner med deltagarna efter middagen, vi tackar för besöket och önskar ministern välkommen åter till nästa års Riksmöte i Skåne.

Stort tack till Darko, Lovisa och Emma från Corteva som i år var vår huvudsponsor.
Och stort tack till Annelie och Region styrelsen i Örebro för en väl genomförd stämma!

2024-06-03
Johan Karlzén, Ordförande i Sveriges Spannmålsodlare